Eat&Joy -blogi, huutoa ruoasta

Ruoka on viihdettä: se ympäröi meitä kaikkialla. Ruoka on tärkeää: ilman ruokaa ei ole mitään. Se, miten ja millaista ruokaa meille tuotetaan, ei ole yhdentekevää.

Eat&Joy Maatilatorin ja Eat&Joy Kluuvin Kauppahallin blogi on puhetta ruoasta, tarinoita ruoan tuottamisesta, havaintoja ruokakulttuurin eri merkitystasoista, sekä arvopohjastamme nousevaa ruoan politiikkaa.

Maidoilla on eroa, osa 2 – väärinkäsitys nimeltä laktoosi-intoleranssi

Maitopuheessa tapahtuu liikahduksia. Nyt kysytään jo oikeita asioita kuten Helsingin Sanomien kuluttajasivuilla 7.3.2012: ”Miksi vatsaa ei nipistele ulkomailla?”. ”Onko käsitelty maito myrkkyä mahalle?”. ”Miksei raakamaitoa saa kaupasta?”. ”Syytetäänkö maitoa turhaan?”.Sen sijaan asiantuntijoiden vastaukset maito-ongelmissa ovat ympäripyöreitä, väisteleviä ja jopa harhaan johtavia: ”Tieteellinen näyttö puuttuu”. ”Tutkimuksia on tehty, ja niiden mukaan maito ei ole syyllinen”.

Maidoilla on eroa, osa 1 - "Maidon uusi aikakausi"

Ovat nämä outoja aikoja. Lähtökohtaisesti kaikki ruoka, mikä on luonnollista, on vaarallista. Tai ainakin luonnollisiin raaka-aineisiin liittyy viranomaisten mukaan potentiaalisia vaaroja. Sen sijaan pitkälle prosessoidut ruokatuotteet nauttivat lainsäätäjän ja ruokaturvallisuutta valvovien viranomaisten suojaa.

Maidossa kristalloituu kaikki se, mikä on puistattavan ajankohtaista kaikessa ruokaa koskevassa keskustelussa.

Subscribe to Eat&Joy -blogi, huutoa ruoasta